Träningsbloggen GymGlam av Caroline Nilsson

Bergbanan på Skansen en solig dag

Det var verkligen en toppendag på Skansen, en av årets första riktigt varma och soliga dagar. Vi åkte till Skansen för fjärde gången på en månad med förhoppningen att få se björnungarna, fjärde gången gillt tänkte vi.

Vi såg inga björnar men inga sura miner för det. För barnens del spelar det ingen roll om det är björnar eller råttor – de tycker att alla djur är lika roliga.

Vi åkte Skansens Bergbana upp, finfin utsikt. Lunch med fågelskådning (morötter, kalkonfalukorv och makaroner i mattermos) (har ambitionen att hålla nere på korv till barnen och serverar det så sällan som möjligt, passar ofta på när det är utflykt och satsar på att hälften ska vara kokta morötter) (själv äter jag aldrig korv, klarar inte konsistensen och vetskapen om det usla näringsinnehållet gör att jag liksom inte kan motivera att ens försöka äta det) (har nästan alltid med mat på utflykter, enklare och snabbare än att köa i restauranger för mat som barnen kanske inte ens äter).
Lunch i mattermos
En rolig sak med Skansen är att inget besök är det andra likt. Det beror på vilken väg man går (vi går alltid olika rundor på grund av mitt dåliga lokalsinne) och vilka djur som är i farten.

Den här gången hamnade vi hos färgglada fåglar inne i en fågelbur, kul att man fick gå in. Barnen ville helst klappa dem men de bits visst.
Fina fåglar i stor bur på Skansen
Ormarna visade upp sig inne i det där stora huset vid Lill-Skansen och särskilt Vidar var väldigt fascinerad av ormarna, han ville gå tillbaka igen senare och när vi gjorde det så var snoken borta och huggormen sov.
Snoken på Skansen
Det var också full rulle hos råttorna som jag berättade om. Arvid pratade om råttor hela kvällen sen och det var det första han berättade för kompisen som mötte honom på förskolan i morse, ”JÅTTOJ!!” och jag var lika exalterad och visade råttbilder för alla som ville kolla :o)Råttornas matskål på Skansen
Sälarna var på alerten också. Först tittade vi på dem en lång stund i de nedre vattenhålen, de simmade och gjorde skojiga saker. Sedan passade vi på att kolla när de fick mat. Det var ju en vardag och då är det inte särskilt fullsatt när djuren matas (de skyltar om tiderna), brukar skippa sånt på helgen annars och passa på att göra annat, det brukar vara svårt att se. Hungriga sälar på SkansenEn säl får mat på Skansen
Vi såg även när de svart-vita lurviga aporna fick mat, de var dock väldigt trötta. En gång när jag var där var de där aporna helvilda och hoppade runt som tokstollar, när Vidar var liten, det var väldigt underhållande men det har jag/vi inte sett igen, skulle vara väldigt kul om barnen fick se det.

Vi får väl helt enkelt åka tillbaka snart igen, för att spana på apor och för att förhoppningsvis få se de där björnungarna också :o)
/CarolineFina Bergbanan på Skansen

Det går bra att träna med mig, läs mer om PT-online:

Spontansemester

Planen var att deklarera och beta av en lång to-do-lista med jobbgrejer idag. Måndag och allt. Istället tar jag spontanledigt och barnen också. För att åka till Skansen och umgås med råttorna och de andra djuren.

Det är verkligen jätteroligt att Skansen har en papperskorg som matställe till råttorna (inne vid Lill-Skansen). Idag var första gången vi fick se råttorna äta mat där, jag visste inte att soptunnan faktiskt är ett av råttornas riktiga matställen innan idag när en personal var där och matade råttorna samtidigt som vi var där.

Det är ju också väldigt roligt att Skansen har gjort gångar som man kan krypa in i för att få känslan av att vara en råtta och att det i gångarna finns ”akvarium” med råttor att titta på. Det är inte alltid det är action där men ibland så.

Notera den vita kompisen också, syns inte så bra på bilden med det är en brun råtta och en vit.

Jag var där själv med barnen och har i vanliga fall stenkoll, men jag fastnade hos råttorna och fotade dem både med mobilen och min andra kamera. Sedan var Arvid, Tyra och Vidar borta.. De hade klättrat upp i något lek-hus så jag hittade dem ganska snart som tur var.

Kände mig som bästa morsan som fotade råttor och tappade bort barnen :o)

Nu ska jag i alla fall deklarera och jobba halva natten men det är det värt (det är ingen som gjort mitt jobb nu när jag varit ute på andra äventyr, så är det med eget företag). Jag brukar motivera den här typen av dagar med att jag även jobbar på semesterdagar, så det blir liksom win-win.
/Caroline

Gilla GymGlam på Facebook för flera träningstips, in och klicka gilla:

Grattis & trevlig valborg!

Valborgsmässoafton och vi inledde med dryga timmen på ett lekland och för andra gången på kort tid kom jag hem blåslagen. Sist åkte jag rutschkana, ett sånt där rör och fick två stora sår på armbågarna i någon skarv. Idag krockade Vidar och jag när han hoppade ut från en tunnel och jag skulle in.. Inget av barnen har sig gjort illa på lekland någon gång tror jag, men det har alltså jag. (Vi har årskort så vi är där en gång i veckan cirka.)

Nu förbereder vi dagens middag och inväntar glada vänner. Det blir ett besök till brasan ikväll. Premiär för barnen, de tänder den ju alltid så sent så vi har hittills skippat det. Men nu går ju Vidar i skolan och häromdagen kom han hem med en brasa gjord av pinnar och limpistol och förklarade på lördag kväll kan man minsann få se en riktig brasa :o)

Jag shoppade loss online häromdagen, jag har knappt köpt kläder på flera år, och en klänning var visst stickad, gillar egentligen inte det men jag gillade färgen och modellen. Passar på att använda den nu innan det blir sommar, sedan får den hänga i garderoben tills det blir höst tror jag minsann.

Har faktiskt bokat in mig på personal shopping om några veckor, jag fick ett presentkort för snart 2 år sedan som jag ännu inte använt, har inte haft tid :o)

Grattis till Kungen och trevlig valborgsmässoafton till er alla! /Caroline