Träningsbloggen GymGlam av Caroline Nilsson

Kommunikationsansvarig? Jo det är jag det..

Jag är taggad som få inför en heldag med opinionsbildning och kommunikationIdag har jag lämnat min ständige följeslagare och minsting Arvid hemma för att vara med på en heldag med föreläsningar om kommunikation och opinionsbildning. Digitalt så klart.

Föreläsningarna är bra hittills. Med heldagskonceptet så följer ju även det där med att mingla och det är väl inte min starka sida ärligt talat.

Jag har svårt för att gå runt bland en massa människor och bord och kaffekoppar och börja snacka bara så där. Andra har lättare för sånt och det är jag glad för eftersom det händer att en och annan kommer fram till mig och pratar med mig.

Många presenterar sig som ”kommunikationsansvarig” på något företag och jag gör detsamma.

Det är en bra ice-breaker eftersom jag senare förklarar att jag även har en massa andra roller eftersom jag är den enda anställda på mitt företag och brukar välja den roll som jag känner för på morgonen när jag vaknar typ.

En anledning till att jag inte är helt bekväm vid sånna här tillställningar är att jag är ansiktsblind, i min värld så ser alla människor likadana ut. I vart fall de första 5-10 gångerna jag träffar någon.

Så, jag har alltså ingen aning om vilka det var som snick-snackade med mig vid morgonkaffet och förmiddagsfikat.. Det gör att jag nu vid lunchen måste gå runt och morsa lite smått på alla eftersom att jag inte vill uppfattas som snorkig om jag träffar på någon av de som jag blev kompis med tidigare idag. Nu är det lunchdags. /Caroline

Struktur i din träning med PT-online

Check på ett till webbprojekt

PT-online med CarolineDet är mycket fix med mina sajter nu för tiden, och har varit det senaste året, på en mycket teknisk nivå och det är något som bara måste prioriteras om man driver företag med verksamhet online som jag gör.

Det är inte helt ovanligt att webbprojekt medför en hel del strul och mängder med merjobb för min del, att anlita webbproffs är lite som att anlita hantverkare. Ibland blir det fuskbyggen.

Så även denna gång, jag testade att jobba med ett annat företag eftersom ”ordinarie” hade fullt upp och jag var lite tidspressad (i höstas) och jag fick ännu en gång lära mig att bara för att någon påstår sig kunna saker så behöver det inte nödvändigtvis vara så. Vissa saker kanske kan se bra ut på ytan men om man (en duktig webbutvecklare) skrapar på ytan så kan där gömmas ditt och datt.

Nu är allt i sin ordning igen och om ni tycker att PT-sajten sett ut som en cirkus på framför allt iPad så vet ni nu varför.

Tack och lov så fungerar nu allt som tänkt och jag kommer aldrig någonsin att anlita något annat företag.

Företaget som redde ut strulet och som fixade så att allt nu är top notch är ett webbproffs i ordets rätta bemärkelse och jag tänker inte säga vem det är förrän vi är klara med nästa stora projekt. Sedan ska jag med glädje låna ut hen :o)

Det är samma företag som också gjorde nya versionen av min mammaträningssajt Mammaiform.se och Piratsessans sajter (Piratsessan.se och PirateSessa.com).

Nu är alltså nya PT-online-sajten klar, både den offentliga versionen och den som bara är till för mina PT-online-kunder. Det ska firas!

Det kanske inte är så svårt att gissa vilken sajt som nu står på tur? /Caroline

Gilla GymGlam på Facebook

Funktionell träning på kontoret

huksittande på kontoretJag gillar att förena nytta med nytta och därför brukar jag passa på att träna lite funktionell träning samtidigt som jag sysslar med vanligt kontorsjobb, som bokföring.

Det är ett mycket smidigt sätt att få in funktionell träning i vardagen, jag lägger helt enkelt pärmarna på golvet och sätter mig på huk varje gång ett papper ska in i pärmen.

Huksittande är en viloposition i öst, men i västvärlden så är det vanligt att inte kunna sitta på huk alls på grund av korta muskler eller ont i lederna.

Genom att sitta på huk dagligen så tror jag att man kan hålla sig ung och rask. Jag visar övningen med video och bild och övningsbeskrivning i en av mina övningsbanker.

Ett till bra sätt för att förena funktionell träning med kontorsarbete är att sitta på en pall, det är bra för hållningen.

På tal om bokföring så får jag ibland frågor om just bokföring och företagsekonomi, vilket bokföringsprogram jag använder med mera. Så jag håller på att skriva ihop några rader om det. Kommer på bloggen när det är klart. /Caroline