Träningsbloggen GymGlam av Caroline Nilsson

Finfint barnmode hos HM

snygga barnkläder på HMJag gillar HM:s barnkläder, jag gillar att de har många plagg som är producerade av ekologiskt bomullstyg. Jag köper underkläder till alla barn där just av den anledningen.

Sedan har de även annat finfint som inte är ekologiskt tyg men roliga plagg, som tyllkjolar och klänningar med kattmönster med mera.

Vidar (och hans kompisar) klär sig helst i mönstrade tröjor med Hulken, Blixten med flera och jag har köpt de flesta av hans tröjor på just HM. Det är den butik som jag tycker verkligen har koll på vad som är inne även hos små barn.

Jag tycker det är viktigt att ”hänga med” på vad som är populärt beroende på barnens ålder och umgnge, och försöker köpa i vart fall något plagg som är ”inne”.

Även om det tog några år för mig att komma på att jag tycker så här, och jag inte alltid är så snabb :o)

Vi har exempelvis varit på flera barnkalas med temat Frost och varken sett filmen eller köpt kläder. Nu har vi dock både filmen och Tyra har ett par Frost-leggings, som hon helst har på sig varje dag.

Jag gillar egentligen kläder som håller i längden och som kan återanvändas av flera barn, men tycker inte att man enbart måste satsa på sånt bara för det. Som barn tror jag att kläderna är en viktig del för gemenskapen och för att känna att man är ”en i gänget”. Sedan behöver man ju så klart inte shoppa loss helt bananas och köpa allt som finns.

Jag väntade för länge med att köpa den typen av tröjor som Vidars kompisar hade bara för att jag själv tyckte att det var plastiga tryck och för att jag själv inte är något större fan av Hulken, exempelvis.

Han bad mig köpa den sortens tröjor säkert 10 gånger och rabblade upp kompisar som hade sånna tröjor. Plötsligt en dag gick det upp för mig att han så klart hade rätt. Självklart så ska ju han också få ha sånna kläder, oavsett vad jag tycker, och så gick vi och shoppade. /Caroline

Struktur i din träning med PT-online

Kommunikationsansvarig? Jo det är jag det..

Jag är taggad som få inför en heldag med opinionsbildning och kommunikationIdag har jag lämnat min ständige följeslagare och minsting Arvid hemma för att vara med på en heldag med föreläsningar om kommunikation och opinionsbildning. Digitalt så klart.

Föreläsningarna är bra hittills. Med heldagskonceptet så följer ju även det där med att mingla och det är väl inte min starka sida ärligt talat.

Jag har svårt för att gå runt bland en massa människor och bord och kaffekoppar och börja snacka bara så där. Andra har lättare för sånt och det är jag glad för eftersom det händer att en och annan kommer fram till mig och pratar med mig.

Många presenterar sig som ”kommunikationsansvarig” på något företag och jag gör detsamma.

Det är en bra ice-breaker eftersom jag senare förklarar att jag även har en massa andra roller eftersom jag är den enda anställda på mitt företag och brukar välja den roll som jag känner för på morgonen när jag vaknar typ.

En anledning till att jag inte är helt bekväm vid sånna här tillställningar är att jag är ansiktsblind, i min värld så ser alla människor likadana ut. I vart fall de första 5-10 gångerna jag träffar någon.

Så, jag har alltså ingen aning om vilka det var som snick-snackade med mig vid morgonkaffet och förmiddagsfikat.. Det gör att jag nu vid lunchen måste gå runt och morsa lite smått på alla eftersom att jag inte vill uppfattas som snorkig om jag träffar på någon av de som jag blev kompis med tidigare idag. Nu är det lunchdags. /Caroline

Gilla GymGlam på Facebook

Check på ett till webbprojekt

PT-online med CarolineDet är mycket fix med mina sajter nu för tiden, och har varit det senaste året, på en mycket teknisk nivå och det är något som bara måste prioriteras om man driver företag med verksamhet online som jag gör.

Det är inte helt ovanligt att webbprojekt medför en hel del strul och mängder med merjobb för min del, att anlita webbproffs är lite som att anlita hantverkare. Ibland blir det fuskbyggen.

Så även denna gång, jag testade att jobba med ett annat företag eftersom ”ordinarie” hade fullt upp och jag var lite tidspressad (i höstas) och jag fick ännu en gång lära mig att bara för att någon påstår sig kunna saker så behöver det inte nödvändigtvis vara så. Vissa saker kanske kan se bra ut på ytan men om man (en duktig webbutvecklare) skrapar på ytan så kan där gömmas ditt och datt.

Nu är allt i sin ordning igen och om ni tycker att PT-sajten sett ut som en cirkus på framför allt iPad så vet ni nu varför.

Tack och lov så fungerar nu allt som tänkt och jag kommer aldrig någonsin att anlita något annat företag.

Företaget som redde ut strulet och som fixade så att allt nu är top notch är ett webbproffs i ordets rätta bemärkelse och jag tänker inte säga vem det är förrän vi är klara med nästa stora projekt. Sedan ska jag med glädje låna ut hen :o)

Det är samma företag som också gjorde nya versionen av min mammaträningssajt Mammaiform.se och Piratsessans sajter (Piratsessan.se och PirateSessa.com).

Nu är alltså nya PT-online-sajten klar, både den offentliga versionen och den som bara är till för mina PT-online-kunder. Det ska firas!

Det kanske inte är så svårt att gissa vilken sajt som nu står på tur? /Caroline