GymGlambloggen skrivs av Caroline Nilsson

Träningsbloggen GymGlam av Caroline Nilsson

3 sorters armhävningar

armhävningar gör dig starkArmhävningar är bra för hela kroppen, stärker core och förbättrar kroppskontrollen och styrketräningar överkroppen naturligtvis. Jag rekommenderar att träna armhävningar på knä tills du känner att du är duktig på dem. När du tänker ”okej, jag kan den här övningen nu och jag kan göra många repetitioner” då är det dags att avancera och lägga till några armhävningar på fötter.

Börja varje set med en eller flera armhävningar och fortsätt sedan setet med armhävningar på knä.

Armhävningar på knä är inte på något vis sämre än armhävningar på fötter, det är smart att träna dem på knä och göra dem med bästa tänkbara teknik istället för att vingla på tå bara för att.

Det kommer gå mycket snabbare att bli stark genom att välja ett alternativ som du tycker är roligt än att envisas med rappliga armhävningar på fötter, tids nog kommer du föredra att göra dem på fötterna.

Den som känner sig mycket stark och vältränad kanske vill ta sig an excentriska armhävningar.

Du hittar alla övningarna i övningsbanken här på min träningssajt GymGlam och i min Youtubekanal (klicka på prenumerera för att få löpande uppdateringar). /Caroline

En extra timme

Tyra och Arvid gungarVi snabbade på som tusan innan vi skulle iväg till Funky Kids, Arvid skulle få hänga med idag också eftersom Erik och Vidar skulle till Täby Centrum och shoppa. Ute på trappen upptäcker Erik att klockan är en timme tidigare än vi tror att den är.

Helt otroligt att vi alla kunde missa tidsomställningen, Vidar vaknade nämligen klockan 04:00 och var hur pigg som helst, han väckte Arvid och Tyra och de var ju inte sena att hänga på. Jag trodde att klockan var runt 06-tiden eller 07-tiden och steg upp.

Sedan kom Erik upp och jag fick sovmorgon, snäll som han är. Vidar var alltså uppe vid 03-tiden om man tänker vintertid.. Det händer inte ofta tack o lov, det var nog första gången.

Konstig dag och jag kände mig bakis trots att jag inte varit bakis sedan jag var singel och levde studentliv typ, eller okej, när jag jobbade på Nike.

Hur som helst, när vi stod här utanför huset och upptäckte att det plötsligt fanns en hel extra timme att spendera så gick vi till lekparken och gungade.

Så klart. Vi är i någon lekpark flera gånger i veckan och jag har upptäckt att lekparkerna i trakterna runt Åkersberga inte är lika välbesökta som lekparkerna inne i stan.

Jag promenerar oftast överallt och powerwalkar och springer och jag ser sällan att barn leker i sina trädgårdar. Det finns massor med barn i Åkersberga eftersom det är runt 30 000 invånare här och jag undrar – var är alla barn? /Caroline

Om att göra skillnad för barn i världen

My Boman Sponsors for KenyaJag mötte My på en danskurs förra sommaren och hon gjorde minst sagt ett imponerande intryck på mig. Det var en sån där klassisk presentationsrunda, du vet när man säger sitt namn och berättar lite kort vad man håller på med.

Den ena efter den andra berättade kort om sig själva och så kom turen till My. Hon sa något i stil med ”…och så bygger jag en by för utsatta barn i Kenya…” vid sidan av sitt jobb som sjuksköterska och dansinstruktör.. På sin fritid alltså. Otroligt imponerande. Det är alltså My som är på bilden.

Redan innan jag började göra mitt barndanskoncept Piratsessan hade jag som mål att en del av försäljningen skulle gå till att förändra världen. Närmare bestämt – till att förändra världen för barn.

När jag hörde om Mys organisation Sponsors for Kenya så kändes direkt som ett bra alternativ.

Alla ni som har köpt Piratsessans DVD (från start) har också varit med och bidragit. Den som vill kan läsa mer om samarbetet hos Piratsessan där jag berättar mer ingående om detaljerna.

Jag fick en uppdatering från My och nu har de påbörjat bygget av skolan och deras mål är att starta skolan i januari.

Så här skrev My i ett mejl till mig nyligen:

Hej Caroline
Hoppas att allt är bra med dig.
Här kommer en liten uppdatering om projektet i Kenya.
Bygget av skolan, kök och toaletter påbörjas nu i veckan med mål att starta verksamheten i Januari. Vi har också precis fått veta vilka de första barnen blir på skolan. Vi kan nu installera elektricitet och förhoppningsvis inom kort också bygga boende för barnen, installera ytterligare en stor vattentank och bygga stängsel runt området för barnens säkerhet.

Varma hälsningar
My Boman

Det är så roligt att läsa att projektet går framåt. Det är så roligt att kunna hjälpa till lite grann ekonomiskt och ett mål jag har i framtiden när jag jobbar mer timmar per vecka än nu är att göra ett live event också, där alla intäkter går till My och organisationen Sponsors for Kenya.

Jag hoppas på att få till ett sånt någon gång under 2015. Om du har barn 1-6 år och är intresserad av att dansa och gympa med Piratsessan live på ett sånt event så går det bra att mejla intresse redan nu och framåt så kontaktar jag dig när det blir aktuellt. /Caroline
PS: Sponsors for Kenya säljer fina änglar på hemsidan.