Träningsbloggen GymGlam av Caroline Nilsson

Nya Tekniska Museet & Mega Mind

Vi hängde på låset i morse när Tekniska Museet öppnade, jag har årskort där men har inte varit där några månader, brukar vara där ofta men tröttnat lite efter jag vet inte hur många besök de senaste åren.

Nu kommer det dock bli en hel del häng där igen. De har byggt om och byggt en jätterolig hinderbana i ”rörelserummet”, hinderbanan finns i tre olika nivåer. Arvid körde enklaste och Vidar det svåraste alternativet med bonusutmaningen leta bilder att sedan komma ihåg att knappa in på en skärm. Tyra mixade..

Helt nytt är utställningen Mega Mind, kort sagt så handlar det om att träna både kroppen och hjärnan. Vilken succé! Vi byggde hus med mera och alla tyckte det var hur kul som helst.

Arvid är äntligen så pass stor att han når att köra spakarna i grävskopesimulatorn, vilken lycka, han är ju en fordonsfanatiker och helt galen i grävskopor (om någon undrar var grävskoporna håller till i Åkersberga så är det bara att fråga mig, jag letar nämligen reda på dem under mina morgonrundor för att sedan besöka dem igen på eftermiddagen) (de som kör grävskoporna på Roslagsvatten undrar nog varför jag stalkar dem, de gräver alltid någonstans, hehe).

Tekniska museet i Stockholm, så himla bra och kul ställe för barnen, dessutom med en grymt bra restaurang (fast jag har alltid med mat när jag är där själv med barnen) och jag gillar Mega Mind massor!

Låter bilderna tala för sig själva helt enkelt. /Caroline
PS 1: Det är inte så lätt att hitta första gången, Mega Mind ligger förbi shoppen, ned för trappen, rakt fram, ned för trappen igen och rakt fram så långt man kan komma) (och det andra väldigt bra lekrummet ligger på bottenvåningen och man tar hissen vid entrén).
PS 2: Arvids kläder är från Mullgrodan, det brukar alltid komma frågor på den saken när något av barnen använder kläder därifrån så nu vet ni :o) Alla gillar grävskopesimulatorn på Tekniska MuseetArvid kan nu äntligen köra grävskopasimulatorn självny rolig hinderbana med tre nivåer på Tekniskakul för barn i alla åldrarHär ska byggas hus med lyftkran och rullbandVidar bygger rolig bana på väggenRolig bilbana på väggenFlygplasnlådbil på Tekniska MuseetKul vägg att bygga påEvighetsnöje på Tekniska MuseetLilla lekhörnan RetoyTågbanan är en klassiker och alltid lika kul

Det går bra att träna med mig, läs mer om PT-online:

Vidars 6-årskalas i gympasal

Vidar har fyllt 6 år och idag var det dags för kompiskalas. Han har ju börjat skolan nyligen och det är många nya kompisar, vi ville helst bjuda alla och vi fick tips om att hyra en gympasal och ha kalas där.

Sagt och gjort. Fram med redskapen, vi hade gjort lite research och fått tips om att inte använda ringarna eftersom de gör så ont att få i huvudet och att inte bygga för högt, det var bra tips. Så vi gjorde helt enkelt en hinderbana.

Det är ju Kanelbullens dag idag också, så det fick bli temat. Vi hade förberett allt hemma, blåst ballonger, lagt upp kanelbullarna till kanelbullebuffén på fat och så vidare så allt gick över förväntan snabbt och smidigt. Vidar, Tyra och Arvid hann testa hinderbanan ordentligt innan kompisarna kom också.

Vi körde leken Skeppsbrott, inte nudda golv alltså och 2-3 var pirater och om man blev tagen fick man stå stilla tills en kompis kom och klappa på axeln. Sedan Följa John, barnen var i fyra lag och så turades alla om att vara John när vi blåste i en visselpipa.

Kanelbulletårta med 6 ljus och tomtebloss och barnen satt helt stilla säkert en hel minut, och sedan satt de ned och åt bullar i ytterligare några minuter. De fick äta hur många kanelbullar som helst, de flestas föräldrar var ju inte där :o)

Någon artig liten människa frågade mig hur många bullar man fick äta och jag sa hur många som helst.

Sedan kom en annan fram till mig och dubbelkollade ”stämmer det att man får äta så många bullar man vill?” ”ja”, sa jag. Hen tjoade och tjimmade och vrålade ”hörni, man får äta så många bullar man vill!!” :o)

Övrig tid på kalaset så var det full fart. Nästan hela klassen kom, jättekul! Grymt bra kalaskoncept tycker jag, jättekul för barnen och jätteenkelt för oss vuxna att anordna. Vi bokade en gympasal via kommunens hemsida, enkelt och faktiskt inte alls särskilt kostsamt. Vi kommer definitivt att göra detta igen. /CarolineVidar Arvid Tyrainte nudda golvTyra Arvidkanelbullebuffé

Gilla GymGlam på Facebook för flera träningstips, in och klicka gilla:

Kanelbullens dag!

I morgon är det Kanelbullens dag och jag tänker mig en kanelbullebuffé i år och har bakat drygt 100 kanelbullar och håller tummarna för att det räcker. Jag använde ett klassiskt kanelbullerecept och några olika toppings.

Testade riven kokos på för första gången, det blir ju per automatik mindre socker om man skippar pärlsockret, så det blir ju aningen nyttigare än vanliga bullar.

Inte för jag direkt var ute efter att göra kanelbullarna nyttigare, utan mer nyfiken på smakkombinationen, och jag tycker att det finns större vinning i att lägga om andra saker i sin kost resten av årets dagar än valet av topping på självaste Kanelbullens dag :o)

Kokosen blir brun i ugnen, men det är i sin ordning, jag ringde min kompis Susanne (som driver en av landets största receptsajter) och frågade. Jag som inte är någon bakstjärna direkt spekulerade i om det var kanelen som hade färgat av sig eller om jag hade gjort något helknasigt.

Susanne sa att det mesta blir lite gyllenbrunt i ugnen, så även kokos. Ny favoritkanelbulle för mig faktiskt, kokosen smakar lite kolaaktigt, och kokoskanelbullarna fick full pott av barnen som gladeligen provsmakade :o)

Ett gäng fick strössel på sig och den extrastora kanelbullen lite av varje och så fick det så klart bli några med socker på. /Carolinekanelbullar med strösselkanelbullar med kokos