Träningsbloggen GymGlam av Caroline Nilsson

Tada – här är jag!

Om ni undrar vad jag håller på med så har jag semester typ, men jobbar som vanligt med PT-online. Min ambition var att hålla bloggen uppdaterad hela sommaren men jag har en förmåga att hela tiden smita från datorn och ut i finvädret istället.

Nu senast smet jag och Tyra iväg på tjejresa istället för att jobba heltid och gå på förskolan och före det spontanbokade jag in ytterligare en intensivsimskola till barnen, de tycker ju att det är så skoj…

Så, man kan säga att jag nu tar tillvara på den frihet som egenföretagarelivet faktiskt kan ge, och vilket jag tycker är viktigt att göra. Lätt hänt att man bara jobbar och jobbar och jobbar annars, eftersom större delen av ens arbetsuppgifter är så otroligt roliga.

Jag må aldrig varit föräldraledig i ordets rätta bemärkelse, det är en massa måsten, som arbetsgivardeklarationer och momsrapporter till Skatteverket (annars har man inget företag att arbeta i sedan) och annat, det funkar inte riktigt att lägga datorn på hyllan längre än kortare perioder i den bransch jag är verksam i (min verksamhet drivs i huvudsak digitalt och online och där händer det grejer i högt tempo vill jag lova).

Ibland kan jag bli lite avis på de som bara kan checka ut från kontoret och sedan inte behöva tänka en tanke på sina arbetsuppgifter förrän nästa gång hen är åter på kontoret.

Som företagare är jag aldrig helt ledig, men jag tycker att det är värt det i utbyte mot fördelar som att jag till exempel kan hämta mina barn tidigt alla dagar i flera år framåt och jag kan ta spontanlediga dagar nu och då för att göra roliga saker med barnen mitt veckan när det är folktomt på ställen som jag helst undviker på helgerna. (Frågan är om jag fortfarande kan göra så nu när Vidar börjar skolan???)

Så jag ska inte gnälla :o)

Jag kommer blogga ikapp, håll utkik datum tidigare än detta om du är intresserad av att höra om min sensommar.

På bilden sitter jag och knappar på min ständiga följeslagare iPad-minin och jag befinner mig på övervåningen i ett av husen som finns på Östanbäcken Bed&Breakfast i Härnösand.

Det är duktiga företagaren Katarina som driver det, och hon var snäll att låna ut det, och dessutom sitt hus (att kliva in i hennes hus är som att kliva in i en inredningstidning) till ett fotoprojekt som min pappa hjälpte mig med, han har fotat och filmat en hel del till mig denna sommar, här ser du en bild på Piratsessan på äventyr i skogen till exempel (smygtitt på Piratsessans nästa projekt alltså, magiska bilder som synes).

I höst kommer jag att bearbeta allt filmat och fotat material och det blir en ny version av Piratsessans sajter (Pirate Sessa internationellt) inom en överskådlig framtid – och kanske något mer :o)

Erik, jag och Vidar hyrde in oss på Östanbäcken B&B julen 2010 när det var för kallt och för mycket snö för att bo där vi brukar bo när vi är i Härnösand.

Vi bodde i ett av rummen i röda längan som syns på deras sajt och det var supermysigt, frukosten fanns på plats på rummet och gissa om vi blev glada för det när vi anlände vrålhungriga sent på kvällen?

Det finns dessutom en massa leksaker – ett perfekt ställe att bo på med barn, jag tycker annars att det är svårt att hitta just sånna ställen. Katarina beskriver sitt B&B som ”som hotell fast bättre” och jag tycker att det stämmer.

Nu ska jag svara på några hundra mejl, blogga och blogga och blogga varvat med inskolningar. Vidar skolas in på först fritids och sedan skolan, Arvid skolas in på förskolan. /Caroline

Det går bra att träna med mig, läs mer om PT-online:

I en bärskog i Norrland

Varför jobba och gå på förskola när man kan vara ledig istället? Tyra och jag är nu på tjejresa i Norrland och började dagen med abborrfiske. Tyra var superladdad och tyckte det var superkul (jag med), vi fick 7 abborrar men bara 2 fick följa med hem, resten var för små. Tyra åt båda två till lunch ihop med potatis mosad i smör och morotspinnar.

Eftermiddagen spenderade vi i en bärskog i Norrland, min pappa och hans spejare hade rekat och hittat en väldigt bra ställe för Tyra att plocka hallon och blåbär, det kan ju annars vara ganska så svårtillgänglig terräng i norrländska skogar men där var det perfekt. En toppendag! /Caroline

Gilla GymGlam på Facebook för flera träningstips, in och klicka gilla:

Om att introducera barn till en aktiv livsstil

Å vad jag gillar att Stockholm och kommunerna norr om Stockholm är så duktiga på att bygga bra och roliga lekparker – det är världens bästa barnaktivitet tycker jag. Kul tycker barnen och dessutom får de grymt bra kroppskontroll, vilket lägger en bra grund inför resten av livet.

Jag har gjort lite research och kommit fram till att många barn i 8-årsåldern knappt kan koordinera sina rörelser, min teori är att det beror på för mycket stillasittande på fritiden (och i skolan, det är ju knappt någon idrott i skolan nuförtiden).

Att leka i lekparker flera gånger i veckan introducerar barn till en aktiv livsstil utan att man som förälder eller barn direkt behöver tänka på det. Dessutom är det en helt kostnadsfri barnaktivitet.

Ännu ett besök i lekparken på Lilla Essingen som jag skrev om nyligen, i närheten finns även trevliga restauranger, Erik och jag smaskade sushi to-go och barnen matsäck, det brukar bli bäst så, enklast att ta med den mat de gillar tycker jag. /Caroline