Träningsbloggen GymGlam av Caroline Nilsson

På spaning hos Åsa Hellberg

När jag hörde att författaren Åsa Hellberg skulle komma till Akademibokhandeln i Åkersberga Centrum och signera böcker så var min första tanke: Jag MÅSTE dit!

För att speja :o)

Så, sagt och gjort, jag smög dit och kollade in hur hon hade lagt upp det. Själva boksigneringen alltså.

Anna och jag ska ju hålla våra första boksigneringar snart och jag passade alltså på att göra lite research. Det finns en första gång för allt eller hur det nu heter.

På tal om det, visst vet du att DU är inbjuden eller hur? Alla som föranmäler sig har dessutom chans att vinna träningsgrejer också. Läs mer om boksigneringen på NK Bokhandel här. (Vi kommer vara på NK Bokhandel torsdag 2 juni 16:00-18:00.)

Hur som helst. Jag passade alltså på att gå på spaning och kolla hur en riktig proffsförfattare gör när hon har ett boksigneringsevent på en bokhandel.

Jag erkände för Åsa direkt att jag var där delvis för att speja, jag var liksom tvungen, jag kan inte hålla masken. Även om hon troligen inte anade att det var något skumt på gång.

Åsa var hur trevlig som helst och det var intressant att höra lite om tankegångarna bakom karaktärerna. Hon debuterade 2009 och har skrivit en bok om året sedan dess.

Jag passade på att fixa sommarens läsning, pocketperson som jag är så köpte jag två pockets: ”Sonjas sista vilja” och ”Sonjas hemlighet”.

Självklart köpte jag även hennes senaste bok, ”Gloria”, men som en present. Den boken ska få komma till den person jag känner som gillar böcker allra mest.

Jag ser fram mot sommarens läsning, det känns extra roligt att läsa böckerna nu när jag träffat författaren och pratat om böckerna.

Åsa gav mig väldigt bra tips inför boksigneringen också, så nu känner jag mig redo :o)
/CarolineÅsa Hellberg signerar

Välkommen att träna med mig

Hipp hipp hurra

Jag fyllde år igår! Firade med ett extra långt träningspass och det känns i kroppen idag. Här sitter jag i hemmakontoret (köksbordet) med min dator, det är ett flitigt knappande på tangenterna.

Ihop med frukost, som består av 2 gourmetknäcke (varianten med pumpakärnor) med stekt ägg, ost, tomat och gul paprika + färskpressad apelsinjos.

Barnen och Erik fixade ”hotellfrukost” igår, Vidar tycker att det ska se ut så varje morgon och kväll från och med nu, livsnjutare som han är :o)

I morse vaknade jag av att ha sa ”hur kan vi lösa det här problemet” lugnt och fint. Tyra hade lagt sig mitt i vägen på kullerbyttamadrassen och vägrade flytta på sig :o)

Igår. Födelsedag. Firad som få. I år har ju lill-Arvid full koll på det här med att fylla år också, och väckte mig med ”GJATTISS MAMMA” :o)

I år fick jag även behålla innehållet i paket – och det var en föreläsning. Erik vet att jag gillar inspirationsföreläsningar och det var ett väldigt bra påhitt tycker jag. Den är om några månader, så jag skriver mer om den när det är dags.

(Förra året hade de slagit in en massa leksaker och sa att det var deras saker men att jag i hade fått paket..)

Ett par inspirationsföreläsningar jag varit på tidigare:
Inspirationsföreläsning för företagare
Affärsutveckling

Nu blir det jobb med PT-online och förberedelser inför nästa veckas boksigneringsevent på NK Bokhandel, du är inbjuden! Kom ihåg att föranmäla dig för att ha chansen att vinna ”hemliga priser”. /Caroline

Tyra 5 år

Idag fyller Tyra 5 år. Hon önskar sig ett riktigt trollspö och riktiga vingar (så att hon kan flyga). Vi lyckades inte uppfylla dessa önskningar men hon blev glad för alla de andra presenterna.

Storebror och lillebror dekorerade tårtan, som i vanlig ordning består av sockerkaka bakad enligt ett hemligt recept (min farmors recept) (min farmor hette förresten också Tyra och sitter just nu på ett moln och dricker te).

Mosade jordgubbar i mitten, vispgrädde på, och chokladbokstäver, hallon, blåbär och jordgubbar. Jag tycker att de där staplarna av bär runt var kreativt, det var Vidars idé. Högen med bär var Arvids insats.

Det kunde varit en större hög bär men en hel del försvann i samband med dekoreringen, de var visst tvungna att provsmaka ungefär vartannat bär. /Caroline