Träningsbloggen GymGlam

Träningsbloggen GymGlam av Caroline Nilsson

Vilken födelsedagshelg!

Tyra öppnar paketNu är Tyra 3 år! Tyra fyller år den 25 maj och jag fyller år den 26 maj. Jättekul tycker jag som ser framför mig att vi har en god anledning att åka till New York på shopping-och-fira-födelsedagar-resa varje år med start om några år. Hon är förvisso redan shoppingintresserad och hon är precis som jag är inne i en butik. Fattar snabba beslut.

Jag: ”Tyra, vad tycker du om den här, vill du ha den?”
Tyra: ”Nej.” eller ”Ja.” Kort och gott, varför krångla till det liksom. Rak kommunikation, tydlig och bra, precis som jag föredrar den, i alla sammanhang. Sedan hon fyllde 2 år har vi lagt upp det på det här viset, innan hände det att jag kom hem med kläder som hon inte gillade, och helt enkelt inte tog på sig. Nu klär hon på sig vad som helst. Antagligen för att hon fått välja kläderna helt själv till att börja med.

Hur som helst. Åter till födelsedagsfirande. Tyra firade med ett enkelt kalas med vattenlek, vattenhinkar på gården och diverse saker det går att spruta vatten med och vattenballonger. Jag ägnade 2 timmar åt att fylla vattenballonger, väl investerad tid. /Caroline

Första klippet

Tyra klipper sig och färgar håretJag jobbar inte så mycket just nu eftersom jag är delvis föräldraledig, och de timmar jag jobbar lägger jag i första hand på mina PT-online-kunder. Därför uppdaterar jag träningsbloggen mer sällan nu en period. Därmed ej sagt att jag inte tränar, det kommer ni få läsa mer om så småningom.

Idag klippte sig Tyra för första gången, hon har varit med flera gånger när Vidar har klippt sig men då har hon inte tyckt att det varit något som just hon behöver göra. Idag överraskade hon med att klippa sig och dessutom vilja ha rosa orangea slingor.

Jag kom att tänka på en annan gång när jag var hos frisören med tre barn, då hade jag vissa utmaningar. Idag gick det hur smidigt som helst, övning ger färdighet. /Caroline

Tabataträning är kul

Fix och trix på gården

Arvid i overallErik bygger trapp på en av altanerna, sågar ned träd och fixar sandlåda. Vi var skeptiska till sandlåda på gården förut då Vidar inte är en sandlådekille. När vi går till en lekpark så är det klättring som gäller, när jag tar med vattenflaskor och roliga sandlådeleksaker så lekar han i sandlådan max 5 minuter. Men nu har det visat sig att Tyra tycker det är väldigt roligt med sandlåda, hon kan sitta hur länge som helst och göra sandkakor med mera.

När Erik fixar sticker Vidar, Tyra, Arvid och jag på äventyr. Det finns många roliga lekparker och skogar här i närheten som tur är. Vi brukar göra utflykter med tåget, Roslagsbanan, men den är avstängd i flera månader för att det ska byggas dubbelspår. Det är ju bra på sikt, men lite trist just nu eftersom det varken är spännande eller smidigt att åka på utflykter med ersättningsbussarna.

Arvid shoppade en väldigt söt overall med djur på nyligen, på Åhléns. Den är tunn och bra, perfekt mot solen varma dagar och med ett lager under när det är lite kallare. /Caroline