Träningsbloggen GymGlam

Träningsbloggen GymGlam av Caroline Nilsson

Ja men då kör jag igång igen då

i gymmet igenDå drar jag igång med träningen igen, för jag vet inte vilken gång i ordningen sedan Arvid föddes. Det behövs kontinuitet för att fixa resultat och det är inte alltid så enkelt.

Kvällens styrketräningspass blev en positiv överraskning, jag var ganska stark ändå, och hade bättre kroppskontroll än sist.

Jag har varit förkyld som aldrig förr i hela tre veckor och inte kunnat träna. Rört på mig lite i form av vardagsmotion men inte i träningssyfte, och jobbat på med plankövningar några gånger per dag, någon minut åt gången, mest för att jobba med tekniken och kontakten med magmusklerna.

Drog upp tempot på morgonens promenad till en powerwalk och det var minst sagt flåsigt. Mitt promenadmål är 30 mil, till att börja med och jag har snart samlat ihop hälften.

Det brukar ta 30-40 mil powerwalks för mig att bli av med gravidkilona, och en massa styrketräningspass, jag brukar styrketräna kort och effektivt, 10-30 minuter, när bebis tillåter.

Jag ställde mig på vågen för första gången på Arvids 3-månadersdag. Min viktkurva ser ut så här:
Söndag 16/2: 70,3
Måndag 17/2: 70,4
Tisdag 18/2: 70,1
Torsdag 20/2: 69.6
Måndag 3/3: 69,6 (jag hade kunnat köra på bra, men ingen viktutveckling, så är det ibland, föga motiverande precis då)
Tisdag 11/3: 68,7 (efter en hejdundrande bra träningsvecka, närmare 10 km PW/dag)
Fredag 14/3: 68,3 (nu börjar nästan en månad med mindre träning, barnen sjuklingar och jag också)
Tisdag 1/4: 68,4

Jag jobbade på med kosten under sjuklingsveckorna och lyckades hålla vikten, jag äter så här men kunde ju inte träna och då kan man inte förvänta sig någon direkt utveckling.

Förra veckan var dieten annorlunda än vanligt eftersom det var semestervecka, kroppen har troligen samlat mer vätska än vanligt så jag väntar med nästa vägning tills efter några träningspass. Fortsättning följer. /Caroline

Hälsningar från Idre

Tyra och jag kör snow racer i IdreHemma igen efter en vecka i Idre. Det var första gången vi testade Idre och vi är mer än nöjda. Perfekt för barn i den åldern som våra barn är i och vi kommer troligen åka dit igen. Bra barnbackar och många bra aktiviteter att göra förutom skidåkning, som häst och släde, badhus, lekrum för barn, en underhållande ren som heter Aske med mera. Skönt att slippa Skistar också då jag tycker de har dålig service som standard. Servicen i Idre var tipptopp.
Vidar i skidbackenVidar och Erik har åkt Aske-slingan och runt i systemet i flera olika gröna backar, kul med variation (för Erik, Vidar skulle säkert kunna köra en och samma backe en hel vecka). Skidåkningen lossnade verkligen för Vidar i år, han har ju åkt flera gånger varje vinter sedan han fyllde två år och har alltid tyckt att det varit roligt med skidor.

I år körde Erik och Vidar med en sån där säkerhetssele, Vidar körde själv i barnbacken och lärde sig att svänga och bromsa ordentligt under veckan. Han körde en skidtävling också, som den där renen Aske arrangerade, alla barn som åkte fick en kram av Aske på mållinjen. Vidar är i den åldern att han tycker att Aske är så där obeskrivligt kul, han följde efter honom vid ett tillfälle och ville helst inte sluta prata med honom alls den dagen.
lek i snönTyra, Arvid och jag har lekt i snön, kört snow racer, kollat på hundarna i hundspannet och hängt i stugan. Jag har även försökt kurera mig från en värstingförkylning som hållit i sig i tre veckor, första gången jag har en sådan långdragen variant, men med tre små barn och ett företag så är den där sammanhängande sömnen och vilan som troligen skulle varit bra bara att glömma. Åkt på bihåleinflammation för första gången och kan även bocka av ögoninflammation och varje klassiskt förkylningssymptom. Jag brukar inte gnälla över förkylningar, de är ju övergående och det irriterar mig att jag ens skriver detta, se det mer som information än gnäll, onödig information men ändå :o)
Tyra skidorSkidpremiär i år för Tyra, hon ville inte förra året. I år testade hon två gånger men tyckte inte det var kul. Hon är ganska liten och smal så jag tror att hon inte gillar det för att hon inte riktigt orkar stå på skidorna. Dessutom är hon lätt frusen och vädret var inte det bästa under veckan, när det är rått och blåsigt så fryser hon hur mycket kläder hon än har på sig. Den dagen det var sol så trivdes hon dock i snödrivan med hink och spade.

Tyra med shadesDe andra dagarna hade hon nog helst stannat inne hela dagarna, jag övertalade henne att hänga med ut och åka snow racer genom att fråga om hon kunde göra mig sällskap och åka med mig. ”Okej då.” Hennes standardsvar. Rättare sagt, hon skulle nog helst varit inne  stugan med solglasögon, katt-mössa och fingervantar på och suttit och läst nalleboken hela dagarna. Hon är lite kul just nu, fingervantarna ska på vart hon än ska, om så bara ut till bilen. Hon har nyligen lärt sig att ta på dem själv så jag tror att det beror på det. Det där med solglasögonen och katt-mössan är något hon fått för sig och jag måste säga att det är en cool fjällen-look.

Arvid i IdreDetta var första resan till fjällen med tre barn, vi brukar åka flera gånger varje vinter men har inte gjort det i år eftersom Arvid ätit varannan timme vaken tid fram tills han fyllde tre månader, därefter varannan eller var tredje – precis så som bebisar brukar göra. Vi åkte till fjällen flera gånger under det året Vidar var bebis och den längsta resan tog 14 timmar, jag vet inte hur många amningsstopp det blev den gången men det var många.

Innan vi åkte upp undrade jag lite hur vi skulle få ihop det under en vecka i fjällen med två vuxna och tre barn (vi var där med andra familjer också men de har ju fullt upp med sitt), och det gick bra. Arvid var i bärselen när jag drog Tyra på snowracern eller så lyckades jag tajma så att han sov i bilstolen i bilen (han sover alltid 1-1,5 timmar på förmiddagen) och så parkerade jag bilen bredvid en bra snowracerbacke så jag hade uppsikt, drog ned rutan så att han skulle på frisk luft och tog vägen via bilen med jämna mellanrum för att se att han fortfarande sov sött. Det var inte riktigt vagnvänligt underlag nu, för mjukt, vi hade lilla vagnen med, den kan man ju parkera någonstans men inte dra runt, syskonvagnen som har större hjul fick stanna hemma, den fick inte plats i bilen helt enkelt.

Arvid är ju i en lättsam ålder nu, han ligger hyfsat stilla, han kan sprattla sig framåt och bakåt samt rulla och på så vis förflytta sig någon meter hit eller dit, så jag kan vara ganska säker på att han är kvar på ungefär samma ställe. På badhuset var han i bärselen eller så låg han i ett hörn precis bredvid bassängen där Vidar och Tyra badade med Erik, vi hade badhuset nästan för oss själva, det är ju lågsäsongsvecka i fjällen denna vecka, något jag föredrar, så skönt att slippa köer och sånt. Idre alltså, toppen. /Caroline
PS: På Facebook och Twitter ger jag dagliga träningstips.

Tabataträning är kul

Grattis Arvid 4 månader

rund och go och gladIdag fyller den här lilla godigen 4 månader. Det går ingen direkt nöd på honom som synes :o) Han är rund och go och glad. Jag försöker njuta av bebistiden efter bästa förmåga, det går ju så fort så det är ju inte det enklaste. Tänk att Arvid redan är 4 månader. Det känns inte som så länge sedan vi var på BB.

Nu har jag kommit igång lite mer ordentligt med träningen och kommer ge er en statusuppdatering snart.

Håller på med lite tekniska grejer här på sajten igen också, därav mindre bloggande. Hoppas på att bli klar med fixar-listan snart och att det tekniska kommer funka bättre sedan. /Caroline