GymGlambloggen skrivs av Caroline Nilsson

Träningsbloggen GymGlam av Caroline Nilsson

Yoga med Yoga Girl

Rachel Girl Yoga GirlJag ville absolut gå på yoga med Yoga Girl Rachel Brathen nu när hon är här i Sverige. Självklart köpte jag boken också, en signerad. Jag är ett fan kan man säga och hon är precis så där härlig i verkligheten som hon är på Instagram.

Det här med yoga är ju ganska nytt för min del och jag tycker det är väldigt kul och bra komplement till min övriga träning. Jag är tacksam för att Rachel bjuder på yogainspiration från exotiska platser via sociala medier och det var roligt att få möjligheten att träna med henne live.

Gruppträning, det var ett tag sen och jag hade nästan glömt hur härlig stämning det kan vara i en grupp full av träningsentusiaster.

Mitt eget gruppträningsinstruerande är just nu på paus på grund av att jag inte kan lägga den tiden som behövs för att leverera på den nivå jag vill, det tar hur många timmar som helst att förbereda ett bra danspass till ett träningskonvent till exempel.

Jag är mitt uppe i småbarnsåren som bekant och jag kombinerar det med att driva ett AB och då gäller det att sålla och lägga tiden på rätt saker. Det är inte det enklaste men jag har blivit bättre på det med tiden.

Jag saknar att instruera gruppträning, i stora och små grupper och jag saknar att instruera på olika träningskonvent i Sverige och internationellt.

Nu har jag satt mig själv på en slags projektdiet under några år för att få ihop det med småbarnsår och driva företag parallellt med det och det betyder att jag just nu främst jobbar med PT-online och mina träningsappar. Men jag ser verkligen fram emot att göra comeback på en gruppträningsscen någon gång i framtiden. /Caroline
Yoga Girl the book

Mannen bakom mitt hår

Soms Klippotek i TäbyDagens frisyrEn och annan undrar hur mitt hår kan vara som det är. Det är inte min förtjänst. Jag går till Daniel på Soms Klippotek i Täby med jämna mellanrum.

Jag brukar se ut som att jag är på rymmen från en schampo-reklamfilms-inspelning när jag går därifrån trots att jag alltid ser ut som en fågelskrämma när jag anländer.

Vilket är helt otroligt eftersom det är sällan som jag kammar mitt hår ärligt talat, jag gillar för övrigt den där lite stuliga looken till vardags.

Hur som helst, jag förstår att Daniel är så duktig frisör som han är, det märks nämligen att han är så där genuint intresserad av det han gör och att det här med hår och styling är hans passion.

Varje gång jag frågar en fråga om något som har med hår eller hårgrejer att göra så får jag ett svar som gör att jag tänker ”wow, han kan verkligen det här”.

Nu senast kom vi in på ämnet våffeltång på tal om 80-talsfesttema, han förklarade att den används idag också i viss styling, nära hårbotten och att det blir snyggt under vissa omständigheter i samband med tupering. På ett intressant vis.

Daniel driver Soms Klippotek i Täby och har flera anställda som så klart också är jätteduktiga, Sara klipper Vidar ibland och hans frisyr på de här bilderna är ju helt fantastisk.

Ser redan fram mot nästa besök och då ska jag minsann komma ihåg att föra över pengar till mitt eget betalkort innan, jag trodde att jag gjorde det idag också men det verkar som att jag knappade fel någonstans på vägen.

Vilket ledde till att jag var tvungen att använda Eriks och mitt gemensamma betalkort och det i sin tur innebär att Erik numera vet vad det kostar att gå till frisören och eftersom jag har långt, tjockt och tidskrävande hår så är det något som jag har försökt undanhålla så länge som möjligt.

Nu är det alltså kört. Om han säger något så tänker jag köra något slags resonemang om att se familjens hårbudget som en slags enhet och eftersom Erik aldrig går till frisören så kanske det kan gå hem. /Caroline

Världens bästa leksak?

Arvid leker med tågbananEn tågbana är världens bästa leksak i mina ögon. Nu leker alla 3 med den fast på olika vis. Arvid som snart fyller 1 år har förvånansvärt bra koll på fötterna och lyckas kliva över rälsen utan att riva allt för mycket, han har kommit på hur tågen med knappar fungerar och han kör gärna olika tåg igenom tunnlarna.

Det är stor skillnad att komma som nummer tre i ordningen. Vidar hade inte alls den här typen av leksaker när han var i Arvids ålder.

Tyra leker med de olika figurerna och skjutsar dem till olika stationer, det gör Vidar också numera. Vi åker ju Roslagsbanan en hel del och det märks också i leken.

Bäst av allt är att alla tre barnen kan leka tillsammans samtidigt fastän det skiljer flera år i ålder. Jag har själv utvecklat ett intresse för att bygga tågbanor och jag googlar bilder för idéer och har ett ha-begär som är svårt att motivera för Erik. Fast en gång åkte han in till stan enkom för att köpa till små svängar och sånna där korta rälsbitar som det behövs hur många som helst av så han är inte mycket bättre.

Det händer att jag bygger tågbana själv, eller att Erik och jag gör det när barnen sover för att få bygga som vi vill. Vidar tycker oftast att det är kul att vakna och överraskas av en tågbana men det fanns en period då han inte tyckte det var kul och då brukade han säga till mig att inte leka med hans tågbana medans han var på dagis eller medans han sov. Hehe.. /Caroline