Träningsbloggen GymGlam av Caroline Nilsson

Min midsommarhelg

Midsommarafton: Planen var att kasta loss och båta till Vaxholm, vi hade förbokat båtplats och så. Vi ställde in på grund av vädret, vi blev grundlurade av vädret faktiskt. Det skulle vara åska och skyfall och sånt där mardrömsväder för en båtutflykt. Men det blev varken åska eller skyfall…

Istället cyklade vi (Tyra och Vidar), jag joggade bredvid Tyra, Arvid åkte vagn och Erik körde vagnen, ned till Solbrännan. Klassiskt midsommarfirande alltså, jag tror det är tredje året i rad vi är där.

Barnen är inte mycket för att hoppa som grodor på ett organiserat vis (men gärna annars), de gungade och klättrade i lekparken som vanligt, men de tycker det är kul att kolla på alla som hoppar som grodor. (Vem gör inte det?)

Midsommardagen: Vädret på vår sida, så vi kastade loss och båtade till Vaxholm, lekte i lekparken, åt glass och båtade hem igen.

Stockholms skärgård visade sig från den finaste sidan. Det var troligen den rekordvarmaste junidagen på 50 år men sånt är inget att gnälla över, men Tyra använde en kylklamp som kudde :o)

Annandag midsommar: Vi startade på Fyrishovsbadet i Uppsala, barnen gillar det stället, särskilt ”undervisningsbassängen” och hinderbanan, den var förresten ombyggd. Jag halkade ned och tog Tyra med mig i fallet, inte uppskattat av Tyra… (Erik och Arvid tyckte däremot att det såg jättekul ut, lättroade som de är.)

Därefter barnkalas, alltid lika kul. Vi åker till Uppsala på barnkalas regelbundet och utmärkande tårtor är ett återkommande och spännande inslag precis just där, så även idag. Ska försöka komma ihåg att fota nästa gång.
/Caroline
PS: Nu i veckan kommer jag börja träningstipsa på Instagram, följ mig på: @gymglam
#sistenutpåinsta
Stockholms skärgård en solig dag

Välkommen att träna med mig

Sisten ut på Insta

Nästa vecka brassar jag igång med Instagram och om du vill följa mig på Instagram så hittar du mig på: @gymglam

Jag är sisten ut på Instagram, jag vet. Anledningen är att jag satte mig själv på projektdiet för några år sedan.

Minst sagt en utmaningen för en som får minst en ny affärsidé om dagen :o)

Alltså, att inte börja med något nytt förrän träningsapparna lanserats i nya versioner och träningssajterna (GymGlam och Mammaiform och PT-online med Caroline) med mera.

(Jag var alltså tvungen att göra om allt från början på grund av att tekniken utvecklades, sedan började alla surfa på sina mobiler och då var det dags att göra om allt igen hehe..)

Jag har ju 3 småbarn också och jag ville helt enkelt inte ta mig an fler projekt då för några år sedan, delvis av den anledningen.

Hur som helst. Nu är träningsapparna och sajterna tipp topp versioner och jag känner mig redo att inspirera också på Instagram.

Följ mig: @gymglam
/Caroline

Expert på släktforskning

Jag berättade ju att jag träffade en klasskompis på boksigneringen i Härnösand och att han hade kommit fram till att jag är 8-männing med en Hollywoodskådis.

Så nu ska ni få höra. Min 8-männing är Kirsten Dunst.

Min gamla klasskompis heter Björn Thunberg och vi gick i samma klass fram till jullovet i 6:an, då flyttade jag från Brännaskolan inne i stan till Brunneskolan på landet.

Det var en stor förändring på flera vis. En av dem var den stora skillnaden på de två olika klasserna. Den ena klassen var bland det stökigaste man kan tänka sig, den andra var den lugnaste man kan tänka sig :o)

Jag kom från en klass där alla kastade namnskyltar och den som skrek högst fick ordet, till en klass där alla hade namnskyltarna prydligt stående på sina bänkar och räckte upp handen. Nog om det.

Björn och jag hann utbyta några ord om den gamla klassen och om vad de gamla klasskompisarna gör idag. Björn har varit betydligt duktigare på att hålla kontakt med gamla klasskompisar än jag även om jag minns alla till namnen. Det var roligt att höra.

Jag minns honom som mycket duktig och intresserad av historia redan på klasskompistiden. Han kunde till exempel rabbla alla Sveriges kungar på den tiden och visste exakt vilka år de regerade. Jag har tänkt på det genom åren, och som vuxen förstår jag ju hur smart han måste varit redan som väldigt ung.

Så jag är inte förvånad över hans yrkesval.

Björn är alltså expert på släktforskning och driver företag inom det idag. Han är också engagerad i Härnösands Släktforskare och Sveriges Släktforskarförbund.

Jag passade på att intervjua honom lite, jag gillar ju personer som brinner för det de gör så jag kunde inte låta bli.

Du driver företag inom släktforskning, vad är det du gör?
Jag driver företaget Arkivsök Härnösand och försöker hjälpa folk att få veta mer om sin egen historia. Vara länken mellan kunden och hans/hennes förfäder.

Om man är nyfiken på att ta reda på mer om sin släkt, var börjar man?
Man kan börja på flera olika sätt. Att börja med att intervjua släkten är ett bra sätt.

Vilket är det bästa släktforskningsprogrammet tycker du?
Svårt att svara på eftersom jag har två favoriter. Skulle jag valt idag hade det blivit programmet Min Släkt.

Någon dold talang? Förutom släktforskning och att du kan rabbla Sveriges regenter?
Dold talang? Envishet är en bra talang inom släktforskningen.

Du kom nyligen fram till att fyra av dina gamla klasskompisar är släkt med Hollywood-kändisar. Hur kom du på idén att kolla upp det?
Hade hört av en kollega att han kartlagt Kristen Dunsts anor. När han sa var hon hade sina rötter tänkte jag:
”Det är namn jag känner igen.”
Hem och undersöka. Så enkelt var det.

Björn gav mig en bunt papper som visar hur det hela hänger ihop, en antavla som visar hur jag och Kirsten Dunst är släkt. Tack Björn! /Caroline