Träningsbloggen GymGlam av Caroline Nilsson

Alla har vi olika syn på saker och ting

Jag utlovade roligheter från min tid som danslärare på Marikas. Det var mycket kul då men vissa saker fastnar ju i huvudet och jag tänker ofta på den här konversationen när det pratas ålder.

Och även när det gäller perspektiv. Olika perspektiv. Att varje person upplever en och samma sak på olika vis tycker jag är lätt att glömma bort men viktigt att tänka på.

Jag hade äran att arbeta som dansfröken på Marikas i några år innan jag arbetade som kontorsråtta på Nike och började resa så mycket i jobbet att det tyvärr inte gick att ha fasta uppdrag i terminer.

Det var en väldigt rolig tid och jag bär med mig en konversation som jag skrattar åt med jämna mellanrum:

Elev 17 år: Hur gammal är du?
Jag: 26 år
Eleven: Är du?? Du ser inte AAALLS ut att vara SÅÅÅ gammal.

Alla har vi olika perspektiv på livet :o)

Ett till roligt minne från Marikas är från när Vidar gick på barndans på Marikas när vi bodde inne i stan. Jag hängde ju med så klart, Vidar var ju bara 3 år då.

En gång när vi var där kom en gammal elev till mig, Jonna, fram och dansade en av koreografierna som jag körde en massa år tidigare, till låten ”Lean Back” med Terror Squad. Hon sjöng låten samtidigt.

Helt otroligt att hon kom ihåg dansen. Hon är i och för sig proffsdansare idag, men ändå :o)

Ser fram mot att hålla workshops på Marikas. ”Bättre hållning” och ”effektivare coreträning”. Info om anmälan.

Lästips, mina artiklar:
Bättre hållning
Starkare bål med rätt coreträning
/Caroline
PS: På tal om ålder och förr, ett uttryck från min ungdom var ”man blir som dom man är me” (på bred norrländska). Tycker det är ett bra tänk för att hålla sig ung och rask :o)
I lekparken

Info om PT-online med Caroline

Workshops hållning & core i Stockholm

Vill du ha bättre hållning eller starkare core? Eller kanske både och? Då har jag den glada nyheten att berätta att jag kommer hålla workshops på Marikas två lördagsmorgnar i september.

Marikas ligger på Döbelnsgatan 56 i Stockholm. Pris: 350 kr/workshop (anmälningsinfo nedan)

WORKSHOP: BÄTTRE HÅLLNING
Bra hållning förebygger värk i rygg, axlar, nacke och stärker självförtroendet. Bra hållning gör också att du blir lyssnad på – du får helt enkelt mer pondus. Med bra hållning får du dessutom bättre andning och blodcirkulation i kroppen.

Konkreta tips och enkla övningar att genomföra i vardagen för att förbättra din hållning. Du får övningstips och ett träningsprogram att träna för att förbättra hållningen på lång sikt.
Lördag 10/9 klockan 8:00-09:30

WORKSHOP: EFFEKTIVARE CORETRÄNING
Få bättre resultat av din coreträning och förebygg ryggvärk. Övningstips för att kompensera stillasittande. Lär dig hur du aktiverar dina inre magmuskler bättre (motverkar ”putmage” och är grunden för stark core).

Grundlig övningsgenomgång med träningsteknik och syfte. Effektivt träningsprogram för mage och rygg som du kan träna vidare med på egen hand.
Lördag 17/9 klockan 8:00-09:30

Vad är en workshop?
Vid en workshop varvas teknikträning och teori med träning. Noggrann teknikgenomgång av övningarna och tips för att du ska nå dina mål.

Du får med dig ett träningsprogram som du kan träna vidare med på egen hand. Upplägget är anpassat för både nybörjare och träningsvana (vuxna).

Kort om Marikas
Marikas är en av Stockholms bästa dansskolor men ett väldigt brett utbud dans för barn, ungdomar och vuxna. Ingen behöver dock drabbas av prestationsångest bara för att vi kommer hålla till på en dansskola, vi är där när det inte är några dansare där :o)

Så här anmäler du dig till en workshop:
Mejla caroline@carolinenilsson.com och ange workshop och datum samt namn, mejladress och telefonnummer. Då får du en faktura via mejl som du betalar in i förskott. Du anmäler dig till varje workshop separat. Det går bra att anmäla sig till flera. Observera att anmälan är bindande och att återbetalning endast sker vid uppvisande av läkarintyg samt meddelande i förväg.

Trevlig helg
I morgon ska jag berätta två roliga anekdoter från tiden som danslärare på Marikas, jag undervisade dans där för ett gäng år sedan. Att undervisa dans till ungdomar är bland det roligaste jag har gjort. Trevlig kväll! /Caroline
PS: Denna vecka är det öppet hus på Marikas och den som vill kan komma och prova på dans, mer info.

Höstens planer

Håller på att smida planer inför hösten. Träning blir det förstås men också en del bokevent.

Boksignering på Ica Maxi Lindhagen torsdag 1 september 18:00-20:00, kom gärna förbi och säg hej och kika i min barnbok Dante letar bokstäver / Dante letar siffror (från 2 år).

Det blir också fler träningsworkshops, datum och mer info kommer inom kort men de kommer vara i centrala Stockholm och det går att boka sig till en och en workshop.

Det kommer vara workshops för den som vill ha bättre hållning, lära sig att träna core mer effektivt och en mer vältränad underkropp.

Bokmässan i Göteborg – det blir premiär för bokmässa för min del. Det ska bli spännande. Jag kan tänka mig att det kommer vara väldigt många bokslukare i olika åldrar och författare på en och samma plats. Verkar ju hur kul som helst.

Självklart går det bra att träna PT-online med mig också: Mer info om PT-online
/Caroline