American Apparels kampanjAerobiciseAerobicise med dräkt benvärmareAerobiciseinspirationaerobicsgul dräktinspiration från american apperalbilder och videos på american apparels kampanjsajtaerobics stegaerobis är tillbakarosa och gultdräkter med mera a la aerobicsAerobics var ju inne i Sverige under 90-talet. Det var den hetaste träningsformen för tjejer på den tiden vågar jag påstå. Jag både instruerade och tävlade i aerobics på den tiden, som jag skrev om nyligen.

I USA var aerobics-boomen redan på 80-talet. Aerobicise skapades redan 1981 av modefotografen Ron Harris.

Företaget American Apparel plockar upp trender före de flesta andra företag och nu har de gjort en minst sagt cool grej.

De kontaktade Ron Harris med förhoppningen att få använda några av hans fotografier och delar av annat material från det tidiga 80-talet.

Det gick vägen och nu har American Apparel byggt in bilderna och materialet i sin träningskampanj. In och inspireras av gamla videos, se bilder på träningskläder och kolla in rörelserna från träningsformen aerobics. Cross jumps, jump touch…

Aerobics kommer att komma tillbaka tror jag.

Frågan är vilket gym som kommer att lägga in det på schemat först? Kommer något klädmärke att ”inspireras” (läs sno) American Apparels idé och göra en liknande kampanj i Sverige? Alltså gräva fram gammalt material från 90-talet och återanvända det i en cool kampanj?

Vem släpper en träningsdvd med aerobics? Vilket är nästa klädmärke att göra en kollektion aerobics-inspirerade träningskläder? Vilken sportkedja kommer att göra en cool aerobics-kampanj? Vem startar den första träningsbloggen om aerobics? Vilken träningstidning gör det första reportaget om aerobics modern tid?

Din tur. Tror du att du kommer hitta dig själv tränandes iförd dräkt, hudfärgade träningstajts och benvärmare inom en överskådlig framtid? /Caroline

Secured By miniOrange