Villa Villerkulla i VimmerbyVidar och Tyra ÄLSKAR Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Själv blir jag bara mer och mer imponerad över Astrid Lindgrens verk för varje dag, och jag är redan extremt imponerad till att börja med.

Hon har skapat karaktärer och en hel sagovärld för varenda unge, jag tror faktiskt att precis alla barn uppskattar, känner igen sig eller fascineras av åtminstone någon av Astrid Lindgrens figurer.

Tyra stänger grindenVidar klättrar i trädKul på ALVSjälv har jag alltid gillat Pippi. Vidar och Tyra tittar helst på/läser Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn. Pippi börjar bli mer och mer intressant, de har Villa Villekulla i trä med figurer som de leker mycket med, läser böckerna och sjunger sångerna men ännu är filmerna läskiga enligt dem. Jag antar att Ronja och Bröderna Lejonhjärta med flera kommer att bli populära så småningom också.

Tyra på KurreurreduttönKurrekurreduttön är poppis, den finns vid Villa villekulla och Hoppetossa. Här är Tyra på ön, helst vill hon gå dit själv. Vattnet runt omkring är barnanpassat och inte särskilt djupt, jag är ganska säker på att man hinner springa och plocka upp eventuella barn som trillar i, om man är i land och inte sitter och dricker kaffe latte :o)

show ALVShowerna och skådespelarna vid Villa Villerkulla uppskattas av små barn, stora barn och vuxna.

Vidar och Tyra inne i ett litet husLilla stadenTyra i ett litet husI Vimmerby finns Astrid Lindgrens Värld, där får man kliva in i Astrids sagovärld och besöka karaktärerna i deras miljö. Kliva in i de små husen, öppna och stänga grindar, möta figurerna på riktigt och se väldigt bra shower.

rutschkana på ALVjättekul på ALVSjälvklart finns också rutschkanor och annat skoj att leka med. Tyra gillar rutschkanor och Vidar tar sikte på allt som går att klättra upp på, gärna 3 meter eller högre.

Vidar i lilla Vimmerbytorget i VimmerbyHela Vimmerby, så som det såg på Astrid Lingrens tid, är uppbyggt i miniatyr, där finns godisbutiken där Pippi köpte godis med mera.

Tyra kollar in polishusetRedan vid entrén möter Poliserna Kling och Klang ihop med Prussiluskan, sedan träffar man på dem lite här och där. De är pratglada och Vidar tycker det är jättekul, han pratar med dem så fort han ser dem och tyckte det var extra kul när Prussiluskan sa ”hej Vidar”. Självklart finns även en polisstation på Astrid Lindgrens Värld.

Karlsson på taketKarlsson hittar man så klart på taket. Många gillar världens bästa Karlsson, Tyra och Vidar har inte riktigt koll på vem han är ännu men tyckte det var kul med en kille på taket.

flotten på Astrid Lindgrens VärldVidar och flottenFlotten är poppis, fram och tillbaka, fram och tillbaka över vattnet. Vidar. Tyra hänger hellre vid Bullerbyhusen som är precis bredvid.

Bullerbyn ALVVidar i BullerbyhusenTyra och VidarTyra i Bullerbyhus

Både Vidar och Tyra gillar ju Bullerbyn och i de tre husen kan barnen gå in och trycka på knappar för att höra sagorna och öppna och stänga dörrar och fönster.

Vidar i bokhyllanErik och VidarInne hos Nils Karlsson Pyssling känner man sig inte stor. Det är helt okej att sitta i bokhyllan och som vuxen får man känna på hur det här med stolsklättring och att inte nå upp till dörrhandtagen.

rep att balansera påbalansVidar balanserarVidarhoppVidar har roligtridbanaHinderbana för klättring och balansgång, labyrint att springa i, styltor, käpphästbana… Det finns hur mycket kul som helst på Astrid Lindgrens Värld.

Dessutom är maten väl tillagad och barnanpassad, vi brukar äta lunch på Majkens inne på Astrid Lindgrens Värld och pannkaksbuffé eller våfflor till middag. På alla restauranger och fik inne på ALV har de full koll på exakt vad som finns i maten, alternativ är självklarheter, vilket man uppskattar om man har barn med matallergier och vilket vi inte träffat på någon annanstans.

Vi kommer att åka till ALV igen denna sommar, de öppnar Katthult och med tanke på hur mycket Emil i Lönneberga det är här hemma så bara måste vi dit igen.

Nu var vi där två dagar, från öppning till stängning, och det är en bra dos, då hinner man med det mesta, men inte allt. Vi såg några shower och var med på Allsången och lekte överallt utom i Mattisborgen (som är jättekul, vi var där förra gången). /Caroline

Secured By miniOrange