armhävning pilatesbollarmhävning på bollFörsta gången du gör en övning med en träningsboll kan det kännas lite konstigt. Att träna övningar med pilatesboll är nämligen inte helt enkelt. I början. Men den som ger bollen några försök brukar snart få en ny träningskompis.

Bollen adderar ett balansmoment och behöver ett starkare magstöd än vid träning i fasta maskiner med med kroppsvikt exempelvis.

Gör det enkelt för dig första gången du tränar en övning med pilatesboll. Lägg bollen i ett hörn när du ska göra armhävningar med benen på en boll eller utfall med en fot på bollen. Sätt hälarna mot en vägg vid rygglyft. Eller använd hantlar med kanter och lägg på vardera sida av bollen för att den inte ska rulla så lätt.

På så sätt kan du koncentrera dig på själva övningen, som fortfarande aktiverar musklerna på ett annat och mer utmanande vis än när samma övning tränas på det gamla vanliga viset.

Du aktiverar core och de tränande musklerna på precis rätt sätt. Snart är du både starkare och bättre rent tekniskt och då kan du testa att göra övningarna utan stöd för bollen. /Caroline

rygglyft pilatesboll

Secured By miniOrange