Jag är väldigt mån om att barnen ska lära sig simma så snart som möjligt, därför anmäler jag dem till simskolor stup i kvarten. De älskar att bada så de är gladeligen med på noterna. När jag såg att det anordnades intensivsimskola under sommaren så anmälde jag dem direkt, dock var det lite trixigt att få ihop det med de andra sommarplanerna, kompisar som kommer på besök och så vidare.

Så, jag kollade på alla alternativ i hela Stockholm och drog gränsen någonstans vid city, dit är det drygt 3 mil att åka. Till slut föll valet på Vanadisbadet, och till min och Eriks stora förvåning så visade det sig vara ett utomhusbad mitt i Stockholm.

Helt fantastiskt ställe, 3 bassänger (stor bassäng med djupt vatten, mellanbassäng där barnen bottnar och en plaskpool för de allra minsta) och med utsikt över Stockholms hustak i Vasastan.

OM jag hade vetat om att detta ställe fanns på den tiden jag var småbarnsförälder och bodde inne i stan så skulle jag varit där med barnen ofta. Det är bara att rulla in barnvagnen och parkera den vid poolen och lägga ut picknickfilten vid plaskpoolen och plaska, perfekt om man har ett barn som sover middag exempelvis, vanligtvis får man ju inte ta med sig barnvagnen in till bassängen och då är det lite trixigt att bada med små barn, om man är själv med dem exempelvis.

Vi kommer troligen åka dit med barnen fler gånger bara för att bada och ha skoj, även efter perioden med intensivsimskola alltså.

OM jag hade vetat att Vanadisbadet existerade på den tiden jag var singel i storstan så hade jag troligen också spenderat en hel del tid där. Perfekt ställe att slappa i en solstol med en pocketbok under ett parasoll (man kan visst hyra solstol och parasoll såg jag).

Otroligt nog hade både Erik och jag helt missat detta. Vanadisbadet alltså. Vi parkerade bilen vid Frejgatan (kommer man körandes i Norrtull så kör man Sveavägen och sedan svänger upp första vänster och sedan är det ”bara” att söka reda på en lämplig parkeringsplats) (det är troligen smidigare att åka kommunalt dit eller promenera).

Sedan går man upp till den där stora kyrkan som ligger i korsningen Frejgatan-Döbelnsgatan och in till vänster bakom kyrkan. När vi kom dit och såg stället igår för första gången så tvärstannade både Erik och jag, kollade på varandra och sa typ samtidigt: ”Wow, ett utomhusbad mitt i Stockholm!”

Ett hett tips är att besöka Vanadisbadet en dag med halvbra väder, som igår, en molnig dag, gott om plats men det går hur bra som helst att bada i de uppvärmda bassängerna.
/Caroline

Secured By miniOrange