Nya Bamses Värld på KolmårdenDjurparken Kolmården bjöd in till världspremiären av nya Bamses Värld och jag frågade familjen om de ville hänga med. Det ville de göra. Vi började så klart med att kolla in nya Bamses Värld, eftersom det var invigning och allt, och där var mycket skoj för barnen. Teatern var jättebra, jag imponerades av dräkterna men barnen hade annat fokus. Vi läser många böcker om Bamse hemmavid och ofta, så de är bekant med figurerna, teatern var om en berättelse om en försvunnen tårta. Mycket spännande :o)
Teater i Bamses VärldReinard Räv på KolmårdenVi var inte de enda som hade fått inbjudan den här dagen, det var massor med människor där, dock hade inte alla med sig regnkläder och de gjorde att det snart var gott om plats och minimala köer – som jag gillar.
Skalmans bilarFull fart i Skalmans bilarJag kan verkligen rekommendera att besöka Kolmården en dag när det ösregnar, då kan barnen varva åkattraktionerna hur många gånger som helst.

Barnen gillade att köra runt i Skalmans bilar och de hann med några rundor, Vidar åkte även Bamses båt Viktoria som är en annan åkattraktion och så åkte de karusellen med Dunderhonungsburkarna några gånger.
Söt liten stadBamses Värld är en del av Kolmården och byggd som en liten stad, Bamses, Skalmans, Lille Skutts och Farmors hus är givetvis på plats, men de är inte byggda för att leka i, mer för att gå igenom eller titta på. Jag antar att det är eftersom Kolmården är så välbesökt en vanlig dag, det är liksom skapat för att saker och ting ska flyta på och inte läge att stanna och leka, det var väl det enda som hamnade på minuslistan i Bamses Värld.

En tiger på KolmårdenVi var ensamma om att picknicka med tigrarna, där brukar det ju annars vara fullsatt. Trevligt med tigrar som sällskap. Vidar har ju lärt mig att tigrar minsann inte är några savanndjur som lever i Afrika utan att de endast lever i Asien. Jag fick mig en liten föreläsning om detta en dag när jag sa något i stil med ”här är din tigertröja, den passar väl bra nu när ni har tema savanndjur på dagis”. Jag var ju tvungen att googla lite så klart och det visade sig att Vidar hade helt rätt och att jag uppenbarligen inte är smartare än en 5-åring.

Förutom Bamses Värld så kollade vi så klart in delfinshowen också. Den var lika bra i år igen. Några nya inslag, men på det stora hela som den brukar vara. Det går ju inte att tröttna på en delfinshow, jag blir lika impad varje gång, barnen också.

en tur på KolmårdenDet var inte ens någon kö till den där linbanan som går runt hela djurparken (en vanlig dag så är det bäst att hänga på låset när djuparken öppnar och sedan jogga upp, eller ta den sist på dagen). Den rundan i djurparken är helt fantastisk tycker jag, man kommer så nära djuren och vi spekulerade i om djuren kanske skulle gått och gömt sig i ösregnet. De hade de inte…
girafferna på KolmårdenlejonpappanlejonungarnaJag fotade inte så jättemånga bilder denna dag dels för att det ösregnade och dels för att jag brukar ha lite annat att stå i på utflykt med barnen :o) Men vi såg björnar (en björn som skulle upp i ett träd), lejon, lejonungar (SÅ söta), giraffer, älgar och en massa andra. Det finns visst 700 djurindivider på Kolmården, 76 djurarter varav 38 är utrotningshotade. Vi ska till Kolmården igen i år, längtar redan. /Caroline

Secured By miniOrange