Kom in mammaMysigtKom ut nu mammaTittut

KulJust nu semestrar vi i Sverige. Det finns så otroligt många roliga saker att göra här i detta land. Gissa var vi är? På ett mycket litet dass i Småland ja. Men vilket?

Vi är inte typen åka-på-all-inklusive-på-en-strand-i-ett-varmt-land, inte för att det är något fel med att göra det alls, det är säkert jättekul, men det är inte för alla.

Jag måste dock medge att jag för första gången övervägde det alternativet i natt.

Onsdagen var inte exakt dagen då saker och ting gick smidigt. Vi hade precis packat in det sista i bilen för att åka söderut och semestra.

Då går kranen på handfatet i badrummet plötsligt inte att stänga. Så istället för en dag på Kolmården så satt vi i lägenheten och väntade på en rörmokare som inte kunde ge någon som helst tidsuppfattning om när den skulle komma.

Vid 16-tiden dök de upp, ett par superduktiga killar som fått uppdraget via fastighetskötaren som visst inte hade tid med oss idag.

Det var ett ovanligt fabriksfel på kranen, något var trasig i själva blandaren. De monterade dit en ny kran, vattnet slutade rinna, vi kunde äntligen åka.

Väl framme i Vimmerby så visade det sig att vandrarhemmet vi bokat var tidernas värsta. Sunkigt och smutsigt och stekhett. Sängarna från 1984 gissningsvis, utan bäddmadrasser. Tveksamt om plastmattorna i huset någonsin rengjorts ordentligt.

Tyra gallskrek från midnatt till 02-tiden. Hon skrek ikapp med en jämnårig ett par rum bort. Lyhört som bara den var det också givetvis.

Det var kålsvart och uppskattningsvis 30 grader varmt i rummet. Hon var livrädd. Hon som sällan skriker annars, hon har förvisso haft lite svårt att sova nu i sommar i samband med tänder och det här med att lära sig gå och så, men inget i närheten av detta.

Nåväl. Torsdagen blev en supersuccé. Vi var på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Det är roligt när höga förväntningar överträffas. Vilket ställe!

Jag har en massa bilder, men har just nu ingen bra uppkoppling, det tar en kvart att ladda upp en bild ungefär så de kommer när vi är åter i civilisationen. /Caroline

Secured By miniOrange