menybutton menybutton

Om GymGlam & Caroline Nilsson

GymGlam.se är en träningsblogg och träningssajt och drivs av mig, Caroline Nilsson. Mitt mål är verka för ett hälsosammare Sverige, ju fler starka och glada människor, desto bättre. Bra för både individen och samhället – starka kroppar leder till välmående och produktivitet.

Här på GymGlam.se bjuder jag på träningsinspiration med övningsbank, träningsprogram, artiklar om träning och hälsa med mera.

Du hittar också info om PT-online, mina träningsevent, träningsappar och barndansapparna Piratsessan för barn 2-7 år.

Mer om innehållet på GymGlam.se

Jag har arbetat med träning i mer än 20 år och innehållet på GymGlam är baserat på fakta och givetvis av mina erfarenheter av att träna människor.

Träningssajten GymGlam är ett resultat av frågor och önskemål från mina bloggläsare, PT-kunder och gruppträningsentusiaster.

Övningsbanken

I övningsbanken finner du träningsövningar med utförliga teknikbeskrivningar, bilder och videos. Sätt ihop dina egna träningsprogram eller hitta alternativ till dina favoritövningar för att variera din träning.

Träningsprogram och träningsscheman

Du hittar också färdiga träningsprogram och träningsscheman – sätt i gång och träna så kommer formen och styrkan efter några månader med regelbunden träning.

Artiklar om träning, kost och livsstil

Kost och träning hänger ihop, för att förbättra form, kondition och styrka behöver du ge kroppen rätt energi. Kosten behöver inte vara så svår som det är vanligt att tro.

Små förändringar till vardags kan göra stora skillnader på några månader. Du behöver inte sluta helt med onyttigheter för att nå din drömform – men det gäller att hitta en bra balans som passar dig och ditt liv.

Ät mellanmål och regelbundna måltider. Se över fördelningen av kolhydrater, fett och protein. Medvetet ätande är lika viktigt som att träna och leva en aktiv livsstil till vardags. Det går att lära sig sunda kostvanor och efter en tids övande så brukar de kännas helt naturliga.

Du lär dig mer om kost, träning och aktiv livsstil genom att läsa artiklarna här på GymGlam.se. Mer kunskap = bättre resultat.

Träningsbloggen GymGlam

Här på min träningssajt GymGlam hittar du också min träningsblogg, GymGlambloggen. GymGlam startades och etablerades som en träningsblogg i juni 2007 och har sedan dess utvecklats från att vara en enkel träningsblogg till en träningssajt med artiklar, övningsbank med övningar, träningsprogram med mera.

Träningsbloggen GymGlambloggen finns att läsa för den som är intresserad av personen bakom GymGlam och mitt företagande, mammaliv, egen träning och så vidare.

Jag är mycket intresserad av trender, träningskläder och skriver därför om sportmode. Jag delar med mig av mina bästa träningstips och besvarar läsarfrågor om kost och träning. Dessutom har jag en hel del åsikter om saker och ting och ibland bloggar jag om dem.

Träningsbloggen GymGlambloggen är alltså numera en del av träningssajten GymGlam.se.

Om Caroline Nilsson

Jag har specialiserat mig på tidseffektiv träning och min grundläggande formstrategi är roligt, enkelt och effektivt. Som tränare är jag tuff men trevlig, det behövs vissa ansträngningar för att komma i form och det är inget jag hymlar om. För att bli mer vältränad så behövs aktivitet, engagemang och vilja – om du kan ordna det så kan din drömform bli din verklighet.

Numera arbetar jag som personlig tränare i Stockholm, och tränar personer individuellt, i grupp, via PT-online och digitalt via träningsapparna. Det har hänt en del, när jag började arbeta med träning använde jag kassettband, papper och penna :o)

20 år som tränare

Jag har mer än 20 års erfarenhet i träningsbranschen. I grunden har jag diverse SAFE-, Les Mills- & Reebok University-utbildningar inom träning och jag tycker det är viktigt att hålla mig uppdaterad via workshops och vidareutbildningar.

Så här började träningskarriären

Träningskarriären startade i Härnösand under tidiga tonår. Jag blev snabbt intresserad av att träna andra och började instruera gruppträning och samla på mig utbildningar.

Jag instruerade gruppträning i Härnösand på 90-talet och i Terre Haute, Indiana, USA där jag var utbytesstudent läsåret 94/95. Åter i Härnösand fortsatte jag med träningsjobb i Härnösand och i närliggande städer.

Från Härnösand till Stockholm

1998 gick flyttlasset till Stockholm och jag instruerade snart mitt första träningspass av många på dåvarande Sports Club, en kedja som då bestod av fem anläggningar i Stockholm, sedermera Sats.

1999 signerade jag ett sponsorkontrakt med Nike och hon blev en av instruktörerna i tränarteamet Team Nike Sverige. Det ledde så småningom till en heltidsanställning på Nike.

Juristlinjen i Stockholm

Innan jobbet på Nike så var dock planen något helt annat. Jag skulle bli jurist och år 2000 började mina studier på Juristlinjen vid Stockholms Universitet och 4,5 år senare var det dags för en finfin examen, en Jur Kand.

Om jag jobbar som jurist idag? Nej. Jag testade livet som juristkontorsråtta i 10 veckor för att komma fram till att det inte var min grej. Mest på grund av att jag hamnade i en värld av mossiga, konservativa män. Gubbkultur är inte min melodi :o)

Jag tycker fortfarande att juridik är mycket intressant och jag håller mig uppdaterad på vissa områden. Det händer att jag roar mig med något juristuppdrag på min fritid, det här uppdraget till exempel.

Internationella erfarenheter som tränare

Jag kombinerade juridikstudierna med att gå fler utbildningar inom träning, och med tränarjobb och danslärarjobb i Stockholm och internationellt. Jobbet som tränare medförde många roliga resor, till exempel för att instruera styrketräning och dans på träningskonvent världen över – i USA (ECA World Fitness Convention, Miami Beach 2003), Spanien (AEMA Convention, Madrid, flera tillfällen 2004-2008), Ukraina (Aquarium Fitness Convention, Kiev, Ukraina 2003), samt olika träningsevents i Tjeckien, Finland, Estland, Portugal.

2001 och 2002 jobbade jag som gästtränare i New York på gymkedjan Equinox (under somrarna), och samtidigt passade jag på att vidareutbilda mig inom personlig träning och styrketräning samt vässa mina danskunskaper på Broadway Dance Center.

2004 gästinstruerade jag dans på Culture Shock Dance Center i San Diego (under våren).

Livet som danslärare

2002-2005 arbetade jag också som danslärare på dansskolor i Stockholm, till exempel Marikas, och undervisade ungdomar och vuxna i jazzdans och street dance.

Jag är i princip självlärd inom dansen, men har utvecklat danskunskaperna i huvudsak vid Broadway Dance Center i NY, Culture Shock LA & San Diego och Madonna Grimes Dansstudio i LA, som jag besökt vid flera tillfällen under åren 2000-2008.

Anställningen på Nike Sweden AB

2004, samtidigt som jag hade fullt upp med att slutföra mitt examensarbete på Juristlinjen fick jag ett erbjudande från Nike som jag inte kunde tacka nej till. Trots att jobbet inte alls hade något att göra med juridik.

Det var en tillfällig projektanställning till en början och jag tänkte att jag kunde ju jobba på Nike och söka juristjobb samtidigt.

Det ena ledde till det andra och Nike var ett lite för roligt företag att arbeta på för att inte vilja vara kvar.

Så, jag bestämmer mig för att satsa på en karriär inom marknadsföring och försäljning på ett sportföretag istället för den tänkta banan som jurist, utbildningen till trots. Det var inte ett lätt beslut ärligt talat.

Nikes marknadsföring och stora danskampanj

Det var min kännedom om dansmarknaden och erfarenheter från träningsbranschen som ledde till min anställning på Nike Sweden AB, närmare bestämt på marknadsavdelningen i Nikes kontor i Solna.

Nike skulle precis dra igång en storsatsning på dans och hade utvecklat särskilda kläder och skor för just dans. Det visade sig vara rena drömjobbet för mig precis då.

Min uppgift var att implementera Nikes danssatsning och marknadsföringsinitiativ Nike Women Moves i Sverige samt fortsättningskampanjen Nike Rockstar Workout.

På mitt bord hamnade även projekt Nike Convention, så jag projektledde det väletablerade träningseventet Nike Convention 2005 och 2006 (ett på den tiden årligt träningsevent med runt 1 000 deltagare).

Danskampanjen blev en succé i Sverige och jag lyckas få fler personer att dansa bara i Sverige än vad resten av länderna i Europa lyckades med totalt sett. Tävlingsmänniskan inom mig dansade på bordet :o)

Från marknadsavdelningen till försäljningsavdelningen

2006 var det dags att byta tjänst internt på Nike, det var jättekul att jobba på marknadsavdelningen men också same, same. Sverige är ett litet land ur ett Nike-perspektiv och det var återkommande arbetsuppgifter om och om igen. Jag är en sån där person som gillar nya utmaningar.

Så, det fanns en möjlighet att byta tjänst internt på Nike Sweden AB, jag tog tillfället i akt och började jobba med försäljning på Nike istället. Jag skulle nu sälja träningskläder till sportkedjorna.

Det var ett ganska enkelt jobb för mig med tanke på mina erfarenheter från träningsbranschen under så många år. Jag hade inte så svårt att lista ut hur olika personer helst klär sig på träningspassen och i gymmet och i löparspåret :o)

Från Sats till World Class

Jag kombinerade kontorsjobbet på Nike med träningsjobb på gymkedjan Sats fram till 2006, därefter jobbade jag på gymkedjan World Class i Stockholm.

Drömmen om ett eget företag

Jag har i många år drivit eget företag inom träning och hälsa – vid sidan av studier och anställning. Mest för att kunna ta vissa typer av träningsuppdrag men också för att jag alltid haft en dröm om att bygga upp ett bolag med en omsättning tillräcklig för att kunna livnära mig på att driva eget.

Jag lärde mig mycket på Nike, om marknadsföring och försäljning och jag kände att det var erfarenheter som jag skulle komma till användning den dagen det var dags att ta steget fullt ut och satsa på eget företag fullt ut.

2007 startade jag en träningsblogg och 2008 producerade jag träningsdvderna ”Träna på 17 minuter”. Dessa initiativ visade sig senare vara starten på AB GymGlam.

Mitt bästa löparminne

Men jag trivdes bra på Nike. Kul företag och roliga arbetsuppgifter. Dessutom roliga happenings vid sidan av. 2008 fick jag till exempel möjligheten att via Nike springa världens största stafettlopp Hood 2 Coast 2008 (runt 3×1 mil inom 24 timmar) i Oregon, USA. Ett minne för livet.

På tal om löpning så springer jag i första hand för att sortera tankarna och varva ned, jag springer helst själv eller ihop med en kompis på en runda intill vattnet med härlig utsikt eller i skogen.

Löpning handlar sällan om prestation för min del, och jag tar sällan tid på mina rundor, men min toppnotering på 5 km är runt 23 minuter, och som bäst har jag sprungit milen strax under 48 minuter.

Jag har även jobbat som löptränare och stavgångsinstruktör vid några tillfällen i Portugal, på träningsresor i regi av Springtime Travel.

6 månader på Nikes europakontor i Amsterdam

2008 fick jag möjligheten att jobba utomlands en period via Nike, ett av mina stora mål som anställd på Nike. 6 månader temporärt arbete som Sales Manager på Nikes europakontor i Holland och en tillfällig flytt till Amsterdam.

Åter på Nike i Sverige

2009 och många lärdomar rikare återvände jag till Nikes kontor i Sverige, på en ny tjänst inom försäljning.

Kettlebellstränare

2009 bestämde jag mig också för att satsa på något (för mig) nytt inom träningen, jag utbildade mig till kettlebellstränare genom att gå Spartan Kettlebells instruktörsutbildning.

Mamma Caroline

2009, den 28 september föddes lille Vidar och jag blir mamma, en ny, fantastisk fas i livet började. Lillasyrran Tyra föddes 25 maj 2011 och lillebrorsan Arvid den 16 november 2013.

Poppius Journalistskola

2010 gick jag Poppius Journalistutbildning för att utveckla mina skrivkunskaper. Att skriva har alltid varit ett av mina stora intressen och jag ville bli bättre på att skriva allt ifrån blogginlägg och artiklar till krönikor.

Träningsapparna Poworkout

2010 lanserades också mina första träningsappar, Poworkout ihop med programmeringsproffset Susanne Jarl.

Företaget AB GymGlam

2011 är det äntligen dags att ta steget till eget företag fullt ut. AB GymGlam grundas och jag säger tack o hej till anställningen på Nike.

Den huvudsakliga verksamheten i AB GymGlam består av personlig träning online och individuellt, gruppträning, föreläsningar, träningsappar samt rörelseappar för barn (Piratsessan, barndans 2-7 år).

Mina nischade sajter GymGlam.se med träningsbloggen och min mammaträningssajt Mammaiform.se är en del av verksamheten i mitt företag AB GymGlam.Hoppas du kommer ha mycket glädje av GymGlam

Fotograf: Jenny Thörnberg

Caroline bloggar

Just nu håller jag på att flytta till carolinenilsson.se och det beräknas vara klart efter sommaren. Under tiden har jag en paus i bloggandet, dels … Läs mer →

Senaste

Caroline bloggar

Nästa vecka brassar jag igång med Instagram och om du vill följa mig på Instagram så hittar du mig på: @gymglam Jag är sisten ut … Läs mer →

Nyhet

Blommor och fina detaljer på Stadium

Träningskläder med blommönster och snygga detaljer i ryggen är två trender som hänger kvar även i höst. Inte trodde jag att blomtrenden på träningskläder skulle … Läs mer →

Sportmode